lemodi

Een combinatie van creatieve geesten en technische inzichten hebben geleid tot lemodi. Een bedrijf waarbij het draait om vakmanschap. Vakmanschap dat bestaat uit sterke concepten, oog voor details, de juiste keuze in productieprocessen en de gebruikte materialen.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Onze missie: lemodi – enjoy forever

lemodi laat meubels uitgroeien tot meubels met een eigen verhaal. “Meubels herinneren ons aan een bepaalde periode in ons leven. Neem een wieg. Iets dat we graag voor altijd houden. Tegelijkertijd is het zonde als het ongebruikt op zolder staat. Met lemodi hoef je er geen afscheid te nemen. Onze ambitie is meubels te ontwerpen die meebewegen met elke levensfase. Hoe bijzonder als je ooit als bejaarde in een comfortabele stoel zit waar onderdelen van het wiegje waar je eens in sliep in zijn verwerkt” aldus medeoprichter Bertil Klootwijk.

Voor altijd

lemodi streeft naar hergebruik van materiaal en verlenging van de productcyclus. Het vaak tijdelijke karakter van kindermeubels leidde tot de vraag of dat niet slimmer kon. De oplossing werd gevonden in wat lemodi nu is: een meubellijn die met het leven meebeweegt.

Het modulaire en uitwisselbare karakter van de meubels biedt veel toegevoegde waarde; zowel praktisch als emotioneel. Elementen uit de wieg waar je ooit in lag kunnen later dienst doen als onderdelen van de mooie kast voor je boeken bijvoorbeeld. Of wat te denken van het picknicktafeltje welke je moeiteloos ombouwt tot een mooi bureautje?

the reader - lemodi

Ontwerp

De producten van lemodi worden ontwikkeld met de eindgebruiker als uitgangspunt. De eerste meubels uit de serie ‘zero to five’, speciaal voor kinderen, zijn dan ook speels vormgegeven en gemaakt om plezier aan te beleven en om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Observeren, spelen, leren & chillen.

Strakke vormtaal en de materiaalkeuze maken de ontwerpen tot wat ze zijn. De combinatie van ronde vormen, kleur en de berken multiplex randen geven de meubels karakter. Zacht, strak & stoer.

header-close-up4

Innovatie & Veiligheid

Met grote zorg en nauwkeurigheid is er een verbinding ontwikkeld die zowel stevigheid als gebruiksgemak biedt. De gepatenteerde lemodi-verbinding maakt mon- en demontage mogelijk zonder gereedschap, schroeven, lijm of andere bevestigingsmaterialen. Tevens voldoen de meubels aan de Europese veiligheidsrichtlijnen voor kindermeubilair.

the reader - lemodi - innovative furniture design

Materiaal

De materialen die wij gebruiken zijn van hoge kwaliteit en kindvriendelijk. De elementen worden vervaardigd uit berken multiplex. De elementen hebben een HPL (kunststof) fineer die in verschillende kleuren verkrijgbaar is.

De berken randen van de elementen worden fluweelzacht geschuurd en vervolgens bewerkt met een kindvriendelijke olie die naast bescherming van het hout tegen hitte en vocht ook zorgt voor een prachtige uitstraling. De olie heeft een VOC waarde van 0%, wat betekent dat de olie niet verdampt/vluchtig is. Hiermee is de veiligheid en milieuvriendelijkheid gewaarborgd.

Kies een meubel en ga aan de slag!